Dezet: Celulitída po 40 tke

Dezet: Celulitída po 40 tke

Plnený pomaranč krémom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 pl holandského kakaového prášku

instatný kakaový nápoj podľa chuti - cca 6 pl

5 lyžíc práškového cukru

250 ml smotany na šľahanie

250 g vanilkového tvarohu

5 pomarančov

2 pl oleja

1 čokoláda na varenie

Na ozdobu ovocie (maliny, čučoriedky)

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Pomaranče prerežeme na polovice a vyberieme dužinu, aby šupka ostala celá (budeme do nej dávať čokoládovú penu). V hrnci nad parou rozpustíme čokoládu s olejom. Rozpustenú čokoládu vlejeme do pomarančových šupiek tak, aby sa celé vnútro šupky obalilo čokoládou. Dáme na chvíľu zamraziť, aby čokoláda stuhla. Zo smotany a cukru vyšľaháme hustú šľahačku. Odoberieme trocha šľahačky do inej misky, pre ozdobenie dezertu na záver. V druhej miske vymiešame tvaroh, kakao a instantný kakaový prášok. Do tvarohu pridávame a jemne primiešavame šľahačku. Takto vymiešanú zmes servírujeme do pomarančových šupiek, ozdobíme ovocím (maliny, čučoriedky...), zvyšnou šľahačkou, môžeme aj mätový lístok. Ak chceme dezert spestriť, môžeme do vnútra vložiť malinu alebo piškóty omáčané v mlieku.

Tagy: Dezert