Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 pl holandského kakaového prášku
instatný kakaový nápoj podľa chuti - cca 6 pl
5 lyžíc práškového cukru
250 ml smotany na šľahanie
250 g vanilkového tvarohu
5 pomarančov
2 pl oleja
1 čokoláda na varenie
Na ozdobu ovocie (maliny, čučoriedky)
Postup:
Pomaranče prerežeme na polovice a vyberieme dužinu, aby šupka ostala celá (budeme do nej dávať čokoládovú penu). V hrnci nad parou rozpustíme čokoládu s olejom. Rozpustenú čokoládu vlejeme do pomarančových šupiek tak, aby sa celé vnútro šupky obalilo čokoládou. Dáme na chvíľu zamraziť, aby čokoláda stuhla. Zo smotany a cukru vyšľaháme hustú šľahačku. Odoberieme trocha šľahačky do inej misky, pre ozdobenie dezertu na záver. V druhej miske vymiešame tvaroh, kakao a instantný kakaový prášok. Do tvarohu pridávame a jemne primiešavame šľahačku. Takto vymiešanú zmes servírujeme do pomarančových šupiek, ozdobíme ovocím (maliny, čučoriedky...), zvyšnou šľahačkou, môžeme aj mätový lístok. Ak chceme dezert spestriť, môžeme do vnútra vložiť malinu alebo piškóty omáčané v mlieku.