indicky vietor

Hlavné jedlo: Indický vietor

Šošovicový dhal.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

červená šošovica

paradajky (prípadne pasírované paradajky) 

zázvor

cibuľa

cesnak

bobkový list

limetka

koriander 

olej

soľ

korenie

chilli paprička

rasca

kurkuma

garam masala (ak nezoženiem, tak kari korenie alebo kari pasta) 

Zdroj: TV JOJ

​Hríbové guľky:

šampiňóny (alebo kľudne aj iné hríby)

strúhanka

cesnak

cibuľa

vajce

soľ

korenie

majoránka

rasca

mletá paprika

Postup:

Dhal:

Kým budem pripravovať predjedlo a polievku, nechám si vo vode zmäknúť šošovicu. Na panvici urobím základ (olej, cibuľa, cesnak), pridám chilli papričku, bobkový list, rascu, soľ a korenie. Papričku vyberiem, pridám na jemno nastrúhaný zázvor. Pridám paradajky a dusím, kým z toho nebude pasta (dochutím podľa potreby). Pridám nakrájanú chilli papričku, ktorú som robil na začiatku v základe a kurkumu. Medzitým sa mi v hrnci varí povrch zaliata šošovica. Do uvarenej šošovice pridám paradajkovú pastu z panvice, garam masalu a zredukujem na požadovanú konzistenciu, na záver čerstvý koriander a limetkovú šťavu.

Hríbové guľky:

Hríby nakrájam na jemno (prípadne rozmixujem), vytvorím hmotu pridaním strúhanky, vajíčka, soli, korenia a ostatných korenín - vyformujem na malé guličky, dám do rúry piecť na 20-25 minút.

Tagy: Dezert