Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
červená šošovica
paradajky (prípadne pasírované paradajky)
zázvor
cibuľa
cesnak
bobkový list
limetka
koriander
olej
soľ
korenie
chilli paprička
rasca
kurkuma
garam masala (ak nezoženiem, tak kari korenie alebo kari pasta)
Hríbové guľky:
šampiňóny (alebo kľudne aj iné hríby)
strúhanka
cesnak
cibuľa
vajce
soľ
korenie
majoránka
rasca
mletá paprika
Postup:
Dhal:
Kým budem pripravovať predjedlo a polievku, nechám si vo vode zmäknúť šošovicu. Na panvici urobím základ (olej, cibuľa, cesnak), pridám chilli papričku, bobkový list, rascu, soľ a korenie. Papričku vyberiem, pridám na jemno nastrúhaný zázvor. Pridám paradajky a dusím, kým z toho nebude pasta (dochutím podľa potreby). Pridám nakrájanú chilli papričku, ktorú som robil na začiatku v základe a kurkumu. Medzitým sa mi v hrnci varí povrch zaliata šošovica. Do uvarenej šošovice pridám paradajkovú pastu z panvice, garam masalu a zredukujem na požadovanú konzistenciu, na záver čerstvý koriander a limetkovú šťavu.
Hríbové guľky:
Hríby nakrájam na jemno (prípadne rozmixujem), vytvorím hmotu pridaním strúhanky, vajíčka, soli, korenia a ostatných korenín - vyformujem na malé guličky, dám do rúry piecť na 20-25 minút.