Polievka: Hop a lusk

Polievka: Hop a lusk

Hrachová polievka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

500 g hrach

1 zväzok cibuľky

2 strúčiky cesnaku

4 plátky toastový chlieb

Cca 200 g slaniny

50 g masla

1 liter zeleninový vývar

1 kyslá smotana

1 šľahačková smotana

3 varené zemiaky

majorán

soľ

korenie 

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Orestujeme cibuľku na oleji a po pár minútach pridáme pretlačený cesnak. Pridáme hrášok, majorán a vývar, necháme zovrieť. Keď nám polievka zovrie znížime teplotu a pridáme smotanu  na šľahanie a varíme asi 15 minút. Polievku rozmixujeme, osolíme, okoreníme a prepasírujeme. Orestujeme slaninu a toastový chlieb na kocky. Podávame v miske alebo v tanieri, ozdobíme jednou lyžicou kyslej smotany, slaninou a orestovaným toastovým chlebom.

Tagy: Polievka