Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
4 ks bielka
340 g cukor kryštálový
170 g cukor práškový
1 pl zlatý klas
1 pls citrónová šťava
Krém:
200 ml smotana na šľahanie
500 g mascarpone
50 g stužovač šľahačky
100 g práškový cukor
2 pl džem višňový
ovocie na ozdobenie
Postup:
vyšľaháme bielka na sneh a postupne pridávame kryštálový cukor. Šľaháme asi 15 min., kým sa nám cukor roztopí. Postupne pridávame aj práškový cukor. Nakoniec pridáme zlatý klas a šťavu z citróna. Vyšľaháme, aby bol sneh tuhý. Na plech dáme papier na pečenie a sušíme cca 2 hodiny na 90 °. Medzi tým, ako sa nám pečie cesto, si pripravíme krém, ktorý sa skladá zo smotany, mascarpone, práškového cukru a stužovača šľahačky. Všetko spolu pomiešame a pridáme višňový džem. Na vychladnuté cesto nanesieme krém a vyzdobíme ovocím.