Dezert: Chrum chrum

Dezert: Chrum chrum

Pavlove tortičky.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

4 ks bielka

340 g cukor kryštálový

170 g cukor práškový

1 pl zlatý klas

1 pls citrónová šťava

Krém:

200 ml smotana na šľahanie

500 g mascarpone

50 g stužovač šľahačky

100 g práškový cukor

2 pl džem višňový

ovocie na ozdobenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

vyšľaháme bielka na sneh a postupne pridávame kryštálový cukor. Šľaháme asi 15 min., kým sa nám cukor roztopí. Postupne pridávame aj práškový cukor. Nakoniec pridáme zlatý klas a šťavu z citróna. Vyšľaháme, aby bol sneh tuhý. Na plech dáme papier na pečenie a sušíme cca 2 hodiny na 90 °.  Medzi tým, ako sa nám pečie cesto, si pripravíme krém, ktorý sa skladá zo smotany, mascarpone, práškového cukru a stužovača šľahačky. Všetko spolu pomiešame a pridáme višňový džem. Na vychladnuté cesto nanesieme krém a vyzdobíme ovocím.

Tagy: Dezert