
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1 ks bravčová panenka
50 g maslo
3 PL horčica plnotučná
3 ČL med
1 ks smotana na šľahanie
Soľ
Mleté čierne korenie
Sladká červená paprika
Postup:
Panenky umyjeme, osušíme, nakrájame na 2 cm hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme a posypeme červenou paprikou. Mäso naklepeme, aby zostalo šťavnaté. V hlbokej panvici rozpustíme maslo. Pridáme trochu oleja, aby sa maslo neprepálilo. Panenku osmažíme z oboch strán asi 2 minúty do hneda. Mäso z panvice vyberieme. Stíšime plameň, do výpeku pridáme horčicu, med a smotanu. Premiešame, privedieme do varu. Mäso poukladáme naspäť do omáčky. Na miernom plameni necháme dusiť ešte asi hodinu (nemusí byť). Podľa toho, ako chceme mať mäsko mäkké. Uvaríme klasickým spôsobom ryžu. K mäsu podávame ryžu.