
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
1,5 kg tekvice Hokkaido
1 mrkva
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
1 ks kuracieho bujónu
Soľ, korenie
180 ml kyslej smotany.
Na krutóny potrebujeme:
Papier na pečenie
2 včerajšie rožky
1 PL olivový olej
Korenie čierne mleté
Paprika sladká
Rasca mletá
Cesnak sušený
Korenie na grilovanie
Postup:
Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme bujónom a varíme pod pokrievkou domäkka. Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Následne všetko rozmixujeme ručným mixérom. Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany a vložíme domáce krutóny, ktoré pripravíme nasledovne: Rožky nakrájame na kocky, polejeme olejom a okoreníme uvedenými koreninami. Rukami poprehadzujeme, aby sa koreniny dostali všade.. Plech vystelieme papierom na pečenie, krutóny vysypeme naň, vložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov, necháme piecť 5 minút. Rúru vypneme a ešte chvíľku v nej plech necháme.