Predjedlo: Také naozaj slovenské

Predjedlo: Také naozaj slovenské

Smažené pirohy.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Zemiaky

Múka polohrubá

Vajcia

Slanina

Cibuľa

Bravčová masť

Bryndza

Smotana 33 %

Maslo

Cviklová šťava

Čipolinky

Soľ

Korene

Pažítkový olej

Mikrobylinky

Vajcia

Kyslá smotana

Zdroj: TV JOJ

​Postup:

Zemiaky uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť. Nastrúhame zemiaky, pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme a vyrežeme pirohy. Naplníme prichystanou zmesou, zavrieme a smažíme na bravčovej masti. Zemiaky na zmes očistíme nakrájame a dáme variť. Medzitým si opečieme cibuľu so slaninou. Zemiaky rozmixujeme na hustejšie pyré pridáme smotanu, maslo soľ a zmiešame s upraženou cibuľou a slaninou. Bryndzovú espumu si urobíme zmiešaním kyslej smotany, bryndze a sladkej smotany. Dáme do škodovej fľašky 2 bombičky a môžeme použiť. Čipolinki dáme do cviklovej šťavy a použijeme na dozdobenie. Pažítkový olej urobíme pomocou mixéra kde zmiešame pažítku, olivový olej a rozmixujeme.

Tagy: Predjedlo