Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
losos filet
cukor
soľ
tmavé pivo nealko
kôpor čerstvý
petržlenová vňať plochá
šalátová uhorka
vajce
vajce na tvrdo
maslo
citrón
ryžové rezance
rastlinný olej
wasabi prach
pasterizovane žĺtky
červena cibuľa
vinný ocot červený
plnotučná horčica
hladka múka
čerstvé droždie
hladka múka
sezam biely
mikrobylinky
Postup:
Losos filet očistime a zasypeme ho zmesou cukru a soli, zalejeme nealko tmavým pivom, necháme odležať 24 hodín, potom opláchneme od soli a cukru, potrieme horčicou a obalíme jej do nasekaného kôpru a petržlenu. Uhorku nakrájame na tenké plátky, namarinujeme do soli, cukru, kôpru a citrónu, necháme marinovať. Červené cibuľu nakrájame na tenké plátky, zasypeme cukrom a zalejeme červeným vínom, necháme marinovať. Uvarené vajce nastrúhame - zvlášť bielka a žĺtka. Pasterizovane žĺtky šľaháme pri 70 stupňoch Celzia a zalievame rozpusteným maslom, dochutíme citrónom a soľou a dáme do šľahačkovej fľaše. Pasterizované žĺtky šľaháme s pridaním oleja a wasabi pracho, pripravíme majonézu a dochutíme soľou, horčicou a cukrom a octom. Do mixéra vložíme droždie, cukor, soľ, zahrejme na 37 stupňov, pridáme múku, zamiešame, necháme odpočinúť, tvarujeme guľkym potrieme maslom, posypeme sezamom, dáme do rúry na 200 stupňov C., pečieme 7 - 10 minút podľa veľkosti. Rozohrejme olej a vysmažíme ryžové nudle, dáme sušiť na papierový obrúsok.