Dezert: Bôb o piatej

Dezert: Bôb o piatej

Čokoládovo - čajový dezert.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme: 

biela čokoláda

smotana 33 %

plátková želatína

čaj earl grey

horká čokoláda

smotana 33%

pomaranč

mliečna čokoláda

smotana 33 %

čerstvé maliny

lyofilizované maliny

matcha

mango pyré

mikrobylinka

škorica mletá 

pomarančový likér 

mandle sekané

pasterizované žĺtky

soľ

mleko

cukor

čerstvé maliny

mikrobylinky

Zdroj: TV JOJ

Postup:

V smotane uvaríme čaj, rozohrejeme bielu čokoládu, vyšľaháme smotanu, pridáme rozohriatu nabobnanú želatínu, všetko zmiešame, naplníme do foriem, dáme do mrazničky, horkú čokoládu rozohrejeme, pridáme želatínu, všetko zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a pridáme pomarančovú kôru, naplníme do foriem a dáme zamraziť. Mliečnu čokoládu rozohrejeme, pridáme škoricu, rozpustenú želatínu, všetko zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, naplníme do foriem a dáme zamraziť, pomarančovú kôru skandizujeme v cukrovom odvare a pomarančovom likéri, mandle opražíme, z cukru urobíme karamelovú ozdobu, cukor a vodu zmiešame, smotanu zahrejeme s mliekom, žltky s cukrom vyšľaháme, zahrejeme na 70 stupňov C., pridáme matchu, trošku dosolíme a dáme mraziť, pred podávanim šľaháme. 

Tagy: Dezert