Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Cesto:
7-10 vykôstkovaných datlí
¾ šálky vriacej vody
1 lyžička sódy bikarbóny
5 lyžíc masla, zmäknutého
2 polievkové lyžice nesírenej melasy
⅓ šálky hnedého cukru
2 veľké vajcia, izbovej teplote
1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
1 ¼ šálky univerzálnej múky
1 lyžička prášku do pečiva
¼ lyžičky soli
Toffee omáčka:
½ šálky nesoleného masla
¾ šálky hustej smotany
¾ šálky hnedého cukru
2 čajové lyžičky nesírenej melasy
štipka soli
½ čajovej lyžičky čistého vanilkového extraktu
Postup:
Cesto:
Datle nasekáte nadrobno. A zalejte horúcou vodou. Medzitým pomocou mixéra vyšľaháte maslo, hnedý cukor a melasu do krémovej konzistencie. Pridajte vajcia, jedno po druhom, medzi každým pridaním dobre prešľahajte. Zašľaháme vanilku. V samostatnej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Pridajte múčnu zmes do maslovej zmesi a šľahajte, kým sa nespojí, podľa potreby zoškrabte steny a dno misy. Do zmesi pridajte namočené datle a ponorným mixérom rozmixujte. Cesto vylejte do muffinových košíčkov a nechajte upiecť
Toffee omáčka:
V hrnci rozpustite maslo. Pridajte smotanu, hnedý cukor, melasu a soľ. Zmes priveďte do varu, občas premiešajte a varte 5-8 minút. Zašľaháme vanilku a necháme mierne vychladnúť; chladnutím zhustne. Upečené koláčiky prelejeme toffee omáčkou.