Hlavné jedlo : Ako zo svadby

Hlavné jedlo: Ako zo svadby

Panenka s rozmarínovou omáčkou, pečeným cícerom a šampiňónmi,

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

bravčová panenka

olej

slanina

biele víno

cícer

paradajky

soľ

korenie

cibuľa

šampiňóny

rozmarín

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cícer si deň dopredu namočím,uvarím ho do mäkka a keď je mäkký tak si ho scedím. Panenku si očistím, osolím, okorením, opečiem ju na panvici na troške oleja zo všetkých strán. Vložím do zapekacej misy a nechám dopiecť v rúre. Na panvici orestujem slaninku s cibuľou, pridám šampiňóny, uvarený cícer, paradajky, trošku vína, osolím a okorením, dochutím rozmarínom. Povarím a pokvapkám citrónom.

Omáčka: 

V hrnčeku rozpustím maslo, pridám cesnak, rozmarín, biele víno, citrónovú šťavu a povarím.

Tagy: Predjedlo