Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Lístkové cesto
Údený losos
Nátierka krémová
Rukola
Vajce na tvrdo
Žĺtok
Čerstvý kôpor
Stonkový zeler
Kysla smotana
Kôpor
Postup:
Lístkové cesto (ideálne tehlička), necháme pri izbovej teplote povoliť, vykrojíme si z neho kruhy, ktoré preložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme žĺtkom a vo vyhriatej rúre na 160 °C cca 20-30 min. (podľa potreby). Upečené a vychladené žemle prekrojíme na polovicu a plníme nátierkou s nasekaným čerstvým kôprom, na to položíme rukolu, plátky údeného lososa, koliesko uvareného vajíčka. Burger zavrieme druhou polovicou žemle, podávame s hranolkami zo stonkového zeleru, ktoré si namáčame do dipu z kyslej smotany a kôpru.