Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
5 ks bielka
4 ks žĺtka
6,5 PL práškový cukor
4,5 PL polohrubá múka
4,5 PL mleté vlašské orechy
2 PL voda
3 ČL olej
1,5 ČL prášok do pečiva
1,5 ČL vanilkový cukor
Vanilková aróma
Krémova vanilková naplň
200 ml plnotučného mlieka
Mango
Kakao na posypanie
Maslo a hladka múka na vymastenie a vysypanie formy
Postup:
V miske alebo v robote vymiešame bielka so štipkou soli na hustú penu. Potom postupne primiešavame žĺtka, 4,5 PL cukru, olej, vodu, polohrubú múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a orechy. Preložíme do maslom vymastenej a hladkou múkou vysypanej tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 15-30 min. (podľa potreby a hrúbky cesta). Upečený korpus necháme vo forme vykadiť. Medzi tým si vymiešame krémovú naplň, 2 ČL cukru a 200 ml mlieka s trochou vanilkovej arómy do hustého krému. Mango si nakrájame podľa svojho vkusu (plátky/kocky). Na korpus nanesieme polovicu krému, navrstvíme nakrájané mango a naň nanesieme druhú polovicu krému a uhladíme. Dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním vyberiem z formy, nakrájame a podávame posypané kakaom.