
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
1 kg tekvice Hokkaido
1 zemiak
1 mrkva
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3PL masla
2PL olivového oleja
1,5 litra kuracieho vývaru
soľ
mleté čierne korenie
½ lyžičky mletej kurkumy
150 ml smotana na šľahanie
tekvicové semienka lúpané na dozdobenie
tekvicový olej na dozdobenie
Postup:
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu, zemiak a cesnak ošúpeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Vo väčšom hrnci na masle s olivovým olejom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme všetku očistenú zeleninu, restujeme cca 3 min., zalejeme vývarom, pridáme soľ, kurkumu a čierne korenie a varíme pod pokrievkou domäkka cca 20 min. Všetko rozmixujeme dohladka ponorným mixérom, pridáme smotanu a ešte chvíľku povaríme. Ak je treba ešte dochutíme. Olúpané tekvicové semienka na sucho opražíme na panvici. Pred podávaním polievku na tanieri ozdobíme tekvicovými semienkami a pokvapkáme tekvicovým olejom.