Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Kvások:
42 g čerstvé droždie
250 ml mlieko
2 PL práškový cukor
1 PL hladká múka
Cesto:
1 kg polohrubá múka
500 ml mlieko
125 g maslo
1 ks vajce
3 PL práškový cukor
štipka soli
slivkový džem
Na potretie buchiet:
olej
Postup:
Do vlažného mlieka pridáme cukor, roztopené maslo, droždie, múku a rozmiešame. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Do veľkej misy preosejeme múku spolu so soľou a cukrom, premiešame. Pridáme kvások, vlažné mlieko, vajíčko, roztopené maslo a premiešame. Cesto posypeme hladkou múkou a dáme do tepla vykysnúť cca na jednu hodinu. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm, nakrájame na štvorce cca 7x7 cm a na každý štvorček cesta dáme plnku. Spojíme protichodné konce a ručne tvarujeme guľaté buchty. Aby sa nelepili, pomáhame si múkou. Na plech nalejeme olej a celý aj po bokoch ho omastíme. Postupne prikladáme na plech buchty jednu tesne vedľa druhej. Buchty potrieme poriadne olejom, aby sa po upečení od seba ľahko oddeľovali. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne na 190 °C cca 20 minút.