
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
1kg hokkaido tekvica
0,5kg zemiaky
3 strúčiky cesnaku
100 g petržlen
100 g mrkva
50 g šalotka
2 ks biele pečivo
100 g maslo
100 g bryndza
50 g slanina
200 ml smotana
Tekvicové jadierka
Soľ a korenie, rozmarín
Micro green
Postup:
Hokkaido nasekáme aj s kôrou a pridáme na plech s cibuľou, cesnakom, mrkvou, petržlenom. Pokropíme olivovým olejom, pridáme rozmarín, soľ, a dáme piecť na 180 stupňov 30-40 minút. Následne si pripravíme do hrnca vývarový základ – maslo, olej, šalotka, nastrúhaná zelenina a trochu tekvice. Podlejeme vodou a varíme, kým nezmäknú ingrediencie. Po upečení pridáme ingrediencie do hrnca, na miernom ohni povaríme a nakoniec dohladka rozmixujeme na jemný krém. Môžeme dochutiť ešte soľou, korením, citrónovou šťavou a ligurčekom. Bryndzové guličky si pripravíme z bryndze, rožkov, slaninky, cibuľky a petržlenovej vňate. Všetko spojíme do jemnej hmoty, pridáme trochu mlieka, obalíme v trojobale a vypražíme. Jadierka si zľahka opražíme. Polievku ešte zjemňujeme maslom a môžeme podávať. Na zdobenie použijeme micro green.