
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Prísady:
Kosti na polievku a 2 - 3 špikové kosti
Koreňová zelenina – mrkva, petržlen, zeler
Cibuľa
Cesnak
Soľ
Korenie
Olej
Postup:
V hrnci na oleji najprv opečieme mäso , potom ho vyberieme na tanier. Dolejeme olej a orestujeme nakrájanú očistenú zeleninu. Vrátime späť mäso aj so špikovými kosťami, podlejeme vodou (3 - 4 litre) pridáme soľ, korenie pomaly varíme, aspoň 4 hodiny. Počas varenia zbierame penu aby polievka bola pekná, číra. Po uvarení prelejeme iba polievku do servírovacej misky a pridáme palacinkové rezance ( upečieme si slané palacinky a nakrájame na tenké pásiky – rezance). Podávame s čerstvou pažítkou.