Predjedlo: Na skok od rovníka

Predjedlo: Na skok od rovníka

Domáce žemle s dvomi druhmi nátierok.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Bagetky:

600 g múka hladka

380 ml voda

12 g droždie sušené

2,5 čl soľ

2 čl cukor kryštálový

10 ml olej olivový

Na potretie: voda, múka hladká

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Múku zmiešame s droždím, soľou, cukrom a vodou. Do cesta zapracujeme olej a necháme cesto ležať v miske, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 40 minút. Cesto rozdelíme na 6 častí, vytvarujeme bagetky a ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Bagety potrieme vodou a posypeme preosiatou mukou. Narežeme a upečieme 20 minút pri teplote 230 stupňov. Do rury pod plech s bagetkami vložíme ďalší plech s 1 l vody aby sa bagetky nevysušili.

Guacamole:

3 ks avokádo

1 citrón

soľ

čierne mleté korenie

250 g cherry paradajok

1 PL kokosová smotana

1 kapia

jarná cibuľka

1 ČL cesnakový prášok

Postup: 

Avokádo popučíme vidličkou, pridáme citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Cibuľku a paradajky si nakrájame nadrobno a pridáme do nátierky. Nakoniec pridáme 1 PL kokosovej smotany na nadýchanosť a cesnakový prášok a máme hotovo.

Kešu nátierka s pažítkou:

250 g kešu orechy

1 citrón

3 strúčiky cesnaku

soľ

hrnček vody

100 g pažítka

Postup: 

Kešu orechy zalejeme horúcou vodou a necháme 20 minút zmäknúť. Keď sú orechy zmäknuté hodíme ich do mixéra, pridáme cesnak, soľ, citrón a vodu. Mixujeme, dokým nebude nátierka úplne jemná. Pridáme nasekanú pažítku nadrobno a máme hotovo.

Tagy: Predjedlo