Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Bagetky:
600 g múka hladka
380 ml voda
12 g droždie sušené
2,5 čl soľ
2 čl cukor kryštálový
10 ml olej olivový
Na potretie: voda, múka hladká
Postup:
Múku zmiešame s droždím, soľou, cukrom a vodou. Do cesta zapracujeme olej a necháme cesto ležať v miske, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 40 minút. Cesto rozdelíme na 6 častí, vytvarujeme bagetky a ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Bagety potrieme vodou a posypeme preosiatou mukou. Narežeme a upečieme 20 minút pri teplote 230 stupňov. Do rury pod plech s bagetkami vložíme ďalší plech s 1 l vody aby sa bagetky nevysušili.
Guacamole:
3 ks avokádo
1 citrón
soľ
čierne mleté korenie
250 g cherry paradajok
1 PL kokosová smotana
1 kapia
jarná cibuľka
1 ČL cesnakový prášok
Postup:
Avokádo popučíme vidličkou, pridáme citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie. Cibuľku a paradajky si nakrájame nadrobno a pridáme do nátierky. Nakoniec pridáme 1 PL kokosovej smotany na nadýchanosť a cesnakový prášok a máme hotovo.
Kešu nátierka s pažítkou:
250 g kešu orechy
1 citrón
3 strúčiky cesnaku
soľ
hrnček vody
100 g pažítka
Postup:
Kešu orechy zalejeme horúcou vodou a necháme 20 minút zmäknúť. Keď sú orechy zmäknuté hodíme ich do mixéra, pridáme cesnak, soľ, citrón a vodu. Mixujeme, dokým nebude nátierka úplne jemná. Pridáme nasekanú pažítku nadrobno a máme hotovo.