
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Cesto:
Múka 300 g
Vajcia 3 ks
Olivový olej 5 ml
Soľ 2 g
Plnka:
Mascarpóne 250 g
Langustína 10 ks
Pomaranč 1 ks
Majorán 5 g
Limeta 1Ks
Soľ 2g
Kajanské korenie 1 g
Šalotka
Bisque:
Ulity z langustíny 10 ks
Šalotka 4 ks
Cesnak 2 strúčiky
Rajčinový pretlak 1 PL
Pór 1 ks
Fenikej 2 ks
Rajčiny 2 ks
Smotana 36 % 150 ml
Pomaranč 1 ks
Kokos mlieko 100 ml
Rum 100 ml
Biele víno 200 ml
Pomarančový chips:
Caječné bielka 60 g
Maslo 10 g
Cukor 50 g
Múka 50 g
Soľ 4 g
Olej 40 g
Postup:
Z múky a vajec si pripravíme cesto na cestoviny a vyrolujeme si ho na stroji na cestoviny alebo vyvaľkáme ho ručne valčekom na hrúbku pol milimetra a následne vyrezávatkom vykrojíme požadovaný tvar v našom prípade to bude kruh o priemere 10 cm, zmiešame mascarpone vylúpane a nasekané chvosty z langustín pridame pomarančovú kôru, majorán, limetovú šťavu, soľ a kajenské korenie. Takto pripravenú plnku si dáme do cukrárenského vrecka a plníme cesto do stredu nášho vykrojeného cesta jemne navhceným prstom potrieme jeho okraje a zlozíme si prstami tortelínu.
Na Bisque zarestujeme najprv šalotku s ulitami z langustín, potom pridáme pretlak, ktorý porestujeme do odparenia tekutiny pridáme následne všetky ostatné suché ingrediencie. Keď bude všetko zarestované do zlatista, podlejeme vínom a rumom. Po odparení alkoholu pridáme vodu a takto varíme asi pol hodinu a potom pridávame pomarančovú kôru, smotanu a kokosové mlieko a varíme daľších 20 minút. Takto uvarenú omáčku precedíme a zredukujmeme na hustú konzistenciu podľa potreby. Na pomarančový chips si zmiešame v miske všetky potrebné ingrediencie s metličkou s výnimkou masla - to si roztopíme v mikrovlnke a prilejeme ho k statným ingredienciám až potom. Takto pripravené cesto si natrieme na silikónovu podložku určenú na pečenie a takto pripravené cesto upečieme na 180 stupňov do zlatista - cca 5 až 8 minút.