
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Jeseter:
Voda 1 l
Soľ 10 g
Maslo
Fazuľky:
Namočená fazuľa 300 g
Pór 1 ks
Mrkva 2 ks
Cesnak 1 hlavička
Olivový olej 30 ml
Soľ 5 g
Feniklové semiačka 4 g
Voda 700 ml
Fazuľové pyré:
Uvarné fazuľky 150 g
Olivový olej 50 ml
Miso pasta 30 g
Citrón 1 ks
Soľ 2 g
Vývar z fazuliek podľa potreby
Omáčka:
Rybacie kosti 500 g
Vermut 100 ml
Smotana 100 ml
Pór 1 ks
Fenikel 1 ks
Šalotka 2 ks
Tymián 30 g
Maslo 100 g
Pečený fenikel:
Fenikel 2 ks
Citrón 1 ks
Maslo 10 g
Soľ 2 g
Cukor 2 g
Jablčná šťava 1 dcl
Postup:
Jesetera si naložíme do soľného roztoku na 30 minút. potom ho opláchneme a osušíme. Noc vopred si namočíme fazuľky a na druhý deň si ich spolu zo zeleninou a olivovým olejom uvaríme domäkka. Časť fazuliek si s ostatnými ingredienciami rozmixujeme na pyré a druhú čast si necháme na servírovanie na tanieri. Z rybacích kostí si urobíme vývar, ostatnú zeleninu si nakrájame najemno a zarestujeme v panvici a následne podlejeme vínom a vermutom, s ktorých odparíme alkohol a takto pripravený základ podlejeme vývarom a zredujume na polovicu a precedíme cez sitko. Pridáme smotanu a redukujme na potrebnú hustotu nakoniec pridáme maslo, ktoré metličkou vmiešame do roztopenia. Na pečený fenikel si fenikel rozkrojíme na polovicu a na vyhriatej panvici zarestujeme do zlatista. Pridáme soľ, cukor, jablčnú stavu a citrón rozkrojený na polovicu. Takto pripravený fenikel dáme do vyhriatej trúby na 180 stupňov a pečieme do mäkka. Nakoniec si opečieme rybu na grile alebo na panvici a môžeme servírovať.