Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Korpus:
300 g vlašských orechov
200 g datlí
Maková plnka:
400 g mletého maku
100 g cez noc namočených kešu orieškov
100 ml med
5 PL kokosového oleja
2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
Citrónová šťava
Poleva:
3-4 dcl kokosovej smotany
200 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa (min. 72 %)
Malinová omáčka:
Necháme skaramelizovať cukor, pridáme maliny a zahustíme škrobom.
Postup:
Orechy a datle rozmixujeme zvlášť, potom zmiešame, dáme do formy, poriadne utlačíme a vložíme do chladničky. Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a vložíme na korpus. Nakoniec si nad parou roztopíme čokoládu a vmiešame metličkou smotanu. Vrátime do chladničky aspoň na hodinu, podávame s napríklad s malinami alebo akýmkoľvek ovocím.