Dezert: Zatmenie v a+b+c

Dezert: Zatmenie v a+b+c

Makový raw koláč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Korpus:

300 g vlašských orechov

200 g datlí

Maková plnka:

400 g mletého maku

100 g cez noc namočených kešu orieškov

100 ml med

5 PL kokosového oleja

2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry

Citrónová šťava

Zdroj: TV JOJ

Poleva:

3-4 dcl kokosovej smotany

200 g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa (min. 72 %)

Malinová omáčka:

Necháme skaramelizovať cukor, pridáme maliny a zahustíme škrobom.

Postup:

Orechy a datle rozmixujeme zvlášť, potom zmiešame, dáme do formy, poriadne utlačíme a vložíme do chladničky. Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín a vložíme na korpus. Nakoniec si nad parou roztopíme čokoládu a vmiešame metličkou smotanu. Vrátime do chladničky aspoň na hodinu, podávame s napríklad s malinami alebo akýmkoľvek ovocím.

Tagy: Dezert