Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
230 g masla
260 g horkej čokolády
150 g kryštálový cukor
100 g trstinový cukor
1 lyžička vanilkového extraktu
1 lyžička soli
3 vajíčka
155 g polohrubej múky
35 g kakaa
250 g mascarpone
500 g tučného hladkého tvarohu
80 g práškového cukru
150 g bielej čokolády
smotana na šľahanie
vanilkový lusk
čerstvé maliny
med
rum
Postup:
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s horkou čokoládou. Primiešame oba cukre, vanilkový extrakt a soľ. Premiešame aby sa ingrediencie spojili. Primiešame vajcia izbovej teploty. V inej miske si zmiešame múku s kakaom. Preosejeme do zmesi roztopenej čokolády. Pridáme nasekanú čokoládu. Pekáč vymažeme maslom a vysypeme múkou. Zmes rovnomerne rozotrieme. Pečieme približne 35 minút. Korpus pokvapkáme rumom Na krém si zmiešame mascarpone s tvarohom, práškovým cukrom, vanilkovým strukom, citrónovou kôrou a premiešame. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a po vychladnutí pridáme k tvarohovej zmesi. Malinový rozvar: Premyté maliny dáme do hrnca s medom, ohrievame kým zmes nedostane džemovú konzistenciu.