Dezert: Húka Umpa Lumpa?

Dezert: Húka Umpa Lumpa?

Brownie s tvarohovým krémom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

230 g masla

260 g horkej čokolády

150 g kryštálový cukor

100 g trstinový cukor

1 lyžička vanilkového extraktu

1 lyžička soli

3 vajíčka

155 g polohrubej múky

35 g kakaa

250 g mascarpone

500 g tučného hladkého tvarohu

80 g práškového cukru

150 g bielej čokolády

smotana na šľahanie

vanilkový lusk

čerstvé maliny

med

rum

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s horkou čokoládou. Primiešame oba cukre, vanilkový extrakt a soľ. Premiešame aby sa ingrediencie spojili. Primiešame vajcia izbovej teploty. V inej miske si zmiešame múku s kakaom. Preosejeme do zmesi roztopenej čokolády. Pridáme nasekanú čokoládu. Pekáč vymažeme maslom a vysypeme múkou. Zmes rovnomerne rozotrieme. Pečieme približne 35 minút. Korpus pokvapkáme rumom Na krém si zmiešame mascarpone s tvarohom, práškovým cukrom, vanilkovým strukom, citrónovou kôrou a premiešame. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a po vychladnutí pridáme k tvarohovej zmesi. Malinový rozvar: Premyté maliny dáme do hrnca s medom, ohrievame kým zmes nedostane džemovú konzistenciu.

Tagy: Dezert