Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
hladká špaldová múka
maslo
žĺtka
soľ
mlieko
kyslá smotana
bryndza
bielka z vajíčok
špargľa
cesnak
mikrobylinky
cherry paradajky
ľadový šalát
Postup:
Cesto si zmiešame v miske – špaldová hladká muka, mäkké maslo, žĺtka, soľ, pripadne mlieko a utlačíme na spodok formy - pečieme cca 10 min. v trúbe.
Plnka:
2 kyslé smotany zmiešame s 2 bryndzami, z bielkov si extra vymiešame sneh a spolu pomaly zmiešame (medzitým sa nám vari do zmäknutia zelená špargľa, ktorá bude ozdobou). Soľ. V recepte je aj cesnak, ale ten nezvyknem dávať. Nalejeme do formy, na vrch dáme špargľu a dopekáme cca 35 min. Podáva sa teplé s čerstvou zeleninou.