Predjedlo: Kiš, kiš! Snáď si hanbu neurobíš!

Predjedlo: Kiš, kiš! Snáď si hanbu neurobíš!

Rýchly jarný bryndzový quiche so špargľou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

hladká špaldová múka

maslo

žĺtka

soľ

mlieko

kyslá smotana

bryndza

bielka z vajíčok

 špargľa

cesnak

mikrobylinky

cherry paradajky

ľadový šalát

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Cesto si zmiešame v miske – špaldová hladká muka, mäkké maslo, žĺtka, soľ, pripadne mlieko a utlačíme na spodok formy - pečieme cca 10 min. v trúbe. 

Plnka:

2 kyslé smotany zmiešame s 2 bryndzami, z bielkov si extra vymiešame sneh a spolu pomaly zmiešame (medzitým sa nám vari do zmäknutia zelená špargľa, ktorá bude ozdobou). Soľ. V recepte je aj cesnak, ale ten nezvyknem dávať. Nalejeme do formy, na vrch dáme špargľu a dopekáme cca 35 min. Podáva sa teplé s čerstvou zeleninou.

Tagy: Predjedlo