Dezert: Malinovo

Dezert: Malinovo

Kakaový korpus s mascarpone a malinami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny korpus

6 x vajíčko (z bielkov sneh)

40 g trstinový cukor

30 g holandské tmavé kakao

100 g kokosová múka

1 prášok do pečiva

100 g masla

horká čokoláda

čerstvé maliny 

Zdroj: TV JOJ

Suroviny krém: 

400 g Mascarpone

200 ml smotana na šľahanie

1 sáčok vanilkový cukor + práškový cukor podľa chuti

Postup: 

Oddelíme si žĺtky a z bielkov vyšľaháme sneh. Všetky suroviny  do cesta zmiešame a pečieme na papieri na pečenie na 160° približne 40 minút. Maliny si tepelne upravíme - vidličkou ich popučíme na panvici s trochou masla a s trstinovým cukrom, môžeme pridať trochu škrobu na zahustenie. Necháme vychladnúť a zatiaľ si vyšľaháme krém. Po vychladnutí cesta pridáme malinové pyré a krém. Ozdobíme čerstvou mätou, malinami a nastrúhanou tmavou čokoládou.

Tagy: Dezert