Predjedlo: Trilógia

Predjedlo: Trilógia

3 druhy tatarákov - lososový, hovädzí a cuketový.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Hovädzí tatarák

Suroviny: 

150 g hov. mäsa

2 ks žĺtok

paprika sladká mletá

rasca mletá

soľ

čierne mleté korenie

olivový olej

worčestrová omáčka

sójová omáčka

stredne veľká cibuľa

č.l. horčice

č.l. kečupu

Postup:

Všetky suroviny zmiešame dokopy a dochutíme dochucujeme kým tatarák nechuti výborne. Podávame na hrianke.

Zdroj: TV JOJ

 Lososový tatarák

Suroviny: 

150 g losos

soľ

korenie

limetka

horčica plnotučná

petržlenová vňať

olivový olej

cibuľa

Postup:

Z lososa stiahneme kožu, nakrájame na rovnaké malé kúsky. Pridáme všetky suroviny zmiešame. Podávame na hrianke.


Cuketový tatarák

Suroviny: 

3 ks menšej cuketu

soľ

korenie

cibuľa

cesnak

horčica

kečup

sójová omáčka

Postup: 
Cuketu nastrúhame na na hrubom strúhadle, nasolíme a necháme odstáť. Na oleji zarestujeme cibuľu, neskôr pridáme cesnak. Cuketu vyžmýkame z vody a dáme na cibuľový základ. Zarestujeme na cca 5 min. Necháme vychladnúť a zmiešame všetky suroviny dokopy. Podávame na hrianke.

Tagy: Predjedlo