Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
12 ks cukrárske piškóty (dlhé)
1 šálka espresso
1 KL rum
2 ks čerstvé vajcia
2 PL práškový cukor
4 PL gaštanové pyré
200 g mascarpone
70 g nasekaná mliečna čokoláda
kakao na posypanie
Postup:
Uvaríme si kávu, prilejeme k nej rum a necháme vychladnúť. Medzitým si v miske spolu vyšľaháme 2 žĺtky s cukrom a gaštanovým pyré do peny. Potom pridáme mascarpone a ďalej šľaháme do hladkého krému. Nakoniec do krému opatrne zapracujeme sneh z 2 bielkov, tak, aby v nich ostalo čo najviac vzduchu. Na dno priehľadných pohárov potom nanesieme trochu krému, trochu nasekanej čokolády, pridáme časť polámaných piškót, ktoré sme krátko namočili v rumovej káve a proces opakujeme, kým ndeenaplníme poháre, pričom posledná vrstva bude krém. Vrch zdobíme posekanou čokoládou a kakaom.