Dezert: Ježko zo stromu

Dezert: Ježko zo stromu

Gaštanové tiramisu.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

12 ks cukrárske piškóty (dlhé)

1 šálka espresso

1 KL rum

2 ks čerstvé vajcia

2 PL práškový cukor

4 PL gaštanové pyré

200 g mascarpone

70 g nasekaná mliečna čokoláda

kakao na posypanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Uvaríme si kávu, prilejeme k nej rum a necháme vychladnúť. Medzitým si v miske spolu vyšľaháme 2 žĺtky s cukrom a gaštanovým pyré do peny. Potom pridáme mascarpone a ďalej šľaháme do hladkého krému. Nakoniec do krému opatrne zapracujeme sneh z 2 bielkov, tak, aby v nich ostalo čo najviac vzduchu. Na dno priehľadných pohárov potom nanesieme trochu krému, trochu nasekanej čokolády, pridáme časť polámaných piškót, ktoré sme krátko namočili v rumovej káve a proces opakujeme, kým ndeenaplníme poháre, pričom posledná vrstva bude krém. Vrch zdobíme posekanou čokoládou a kakaom.

Tagy: Dezert