Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 PL bravčová masť
50 g slanina
1 ks väčšia cibuľa
3 ks väčšie zemiaky
1 KL sladká mletá paprika
1,5 liter voda
200 g bryndza
100 ml smotana na šľahanie
soľ
mleté čierne korenie
rasca
na ozdobu: plátky slaniny, pažítka, cibuľa
Postup:
V hrnci rozohrejeme masť, pridáme na maličké kocky pokrájanú slaninu a cibuľku a všetko spolu opražíme. Potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky, rascu, mletú papriku, prilejeme vodu a všetko privedieme k varu a na miernom ohni varíme, kým zemiaky nezmäknú – zhruba 25 minút. Bryndzu vymiešame spolu so smotanou a túto zmes prilejeme k uvareným zemiakom a minútku povaríme. Hrniec odstavíme z plameňa a všetko spolu rozmixujeme do krémova s ponorným mixérom. Bryndzovú polievku dosolíme a dokoreníme čiernym korením. Pred podávaním demikát ozdobíme plátkami opraženej slaninky, červenou cibuľkou a nasekanou čerstvou pažítkou.