Polievka: Bačova pochúťka

Polievka: Bačova pochúťka

Demikát.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 PL bravčová masť

50 g slanina

1 ks väčšia cibuľa

3 ks väčšie zemiaky

1 KL sladká mletá paprika

1,5 liter voda

200 g bryndza

100 ml smotana na šľahanie

soľ

mleté čierne korenie

rasca

na ozdobu: plátky slaniny, pažítka, cibuľa

Zdroj: TV JOJ

Postup:

V hrnci rozohrejeme masť, pridáme na maličké kocky pokrájanú slaninu a cibuľku a všetko spolu opražíme. Potom pridáme na kocky pokrájané zemiaky, rascu, mletú papriku, prilejeme vodu a všetko privedieme k varu a na miernom ohni varíme, kým zemiaky nezmäknú – zhruba 25 minút. Bryndzu vymiešame spolu so smotanou a túto zmes prilejeme k uvareným zemiakom a minútku povaríme. Hrniec odstavíme z plameňa a všetko spolu rozmixujeme do krémova s ponorným mixérom. Bryndzovú polievku dosolíme a dokoreníme čiernym korením. Pred podávaním demikát ozdobíme plátkami opraženej slaninky, červenou cibuľkou a nasekanou čerstvou pažítkou.

Tagy: Polievka