Dezert: Po schodoch

Dezert: Po schodoch

Palacinková torta.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Palacinky:

2 vajcia

160 g hladkej múky

štipka soli

30 g kakaa

400 ml mlieka

Krém:

700 g mascarpone

100 g práškového cukru

400 ml smotany na šľahanie (33 %)

maliny

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vajcia rozmiešame s múkou, soľou a kakaom. Postupne prilievame mlieko a vymiešame hladké cesto. Na oleji opekáme palacinky z oboch strán. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie dopolotuha. Čokoládu nalámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. Do zmesi prilejeme roztopenú čokoládu a prešľaháme dotuha. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka. Na palacinku nanesieme tenkú vrstvu krému, rozotrieme, pridáme maliny. Prikryjeme ďalšou palacinkou, krémom a malinami, až kým minieme všetky palacinky. Na vrch torty nanesieme zvyšný krém, ozdobíme malinami a tortu necháme stuhnúť v chladničke.

Tagy: Dezert