Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Palacinky:
2 vajcia
160 g hladkej múky
štipka soli
30 g kakaa
400 ml mlieka
Krém:
700 g mascarpone
100 g práškového cukru
400 ml smotany na šľahanie (33 %)
maliny
Postup:
Vajcia rozmiešame s múkou, soľou a kakaom. Postupne prilievame mlieko a vymiešame hladké cesto. Na oleji opekáme palacinky z oboch strán. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie dopolotuha. Čokoládu nalámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli. Do zmesi prilejeme roztopenú čokoládu a prešľaháme dotuha. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka. Na palacinku nanesieme tenkú vrstvu krému, rozotrieme, pridáme maliny. Prikryjeme ďalšou palacinkou, krémom a malinami, až kým minieme všetky palacinky. Na vrch torty nanesieme zvyšný krém, ozdobíme malinami a tortu necháme stuhnúť v chladničke.