Polievka: Skleníkové efekty

Polievka: Skleníkové efekty

Paradajková polievka s parmezánom, slaninkovými čipsami a opečenou bagetkou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

paradajky

červená paprika

cibuľa

cesnak

zeleninový vývar

oregano

bazalka

olivový olej

čierne korenie

soľ

parmezán

gazdovská slanina

cheddar alebo gouda syr

bagetka

smotana na varenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zeleninu umyjeme pokrájame, dáme na pekáč a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca 45 minút na 200 stupňoch. Medzitým si orestujeme cibuľku, podlejeme vývarom a pridáme upečenú zeleninu, bylinky a korenie. Polievku rozomixujeme, prilejeme smotanu, necháme povariť a osolíme podľa chuti. Bagetku natrieme maslom, posypeme syrom gouda alebo cheddar a zapečieme,opečieme slaninku do chrumkava na čipsy a podávame s polievkou posypanou parmezánom.

Tagy: Polievka