Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
paradajky
červená paprika
cibuľa
cesnak
zeleninový vývar
oregano
bazalka
olivový olej
čierne korenie
soľ
parmezán
gazdovská slanina
cheddar alebo gouda syr
bagetka
smotana na varenie
Postup:
Zeleninu umyjeme pokrájame, dáme na pekáč a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca 45 minút na 200 stupňoch. Medzitým si orestujeme cibuľku, podlejeme vývarom a pridáme upečenú zeleninu, bylinky a korenie. Polievku rozomixujeme, prilejeme smotanu, necháme povariť a osolíme podľa chuti. Bagetku natrieme maslom, posypeme syrom gouda alebo cheddar a zapečieme,opečieme slaninku do chrumkava na čipsy a podávame s polievkou posypanou parmezánom.