Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
1 kura/sliepka (chrbát, krídla, stehná)
zeleninová zmes (3 x mrkva, 2 x petržlen, 1/4 zeler, 1/2 kaleráb, cibuľa, pór, petržlenová vňať, v lete paprika)
voda
soľ (aspoň 2-3 čajové lyžičky)
mleté čierne korenie
celé čierne korenie
slížiky/tenké rezance
Postup:
Jednotlivé časti vložíme do hrnca so studenou vodou a necháme zohrievať. Keď začne voda vrieť, stíšime oheň. Na povrchu sa začne tvoriť biela pena, ktorú pomocou lyžičky vyberáme. Popri odoberaní peny prichystáme zeleninu, ktorú umyjeme a ošúpeme. Keď máme pocit, že pena sa už viac netvorí (po cca 20-30 min) do polievky pridáme soľ, korenie a zeleninu. Necháme variť na miernou ohni aspoň 2 hodiny.