Polievka: Gallus ako má byť

Polievka: Gallus ako má byť

Slepačí vývar.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 kura/sliepka (chrbát, krídla, stehná)

zeleninová zmes (3 x mrkva, 2 x petržlen, 1/4 zeler, 1/2 kaleráb, cibuľa, pór, petržlenová vňať, v lete paprika)

voda

soľ (aspoň 2-3 čajové lyžičky)

mleté čierne korenie

celé čierne korenie

slížiky/tenké rezance

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Jednotlivé časti vložíme do hrnca so studenou vodou a necháme zohrievať. Keď začne voda vrieť, stíšime oheň. Na povrchu sa začne tvoriť biela pena, ktorú pomocou lyžičky vyberáme. Popri odoberaní peny prichystáme zeleninu, ktorú umyjeme a ošúpeme. Keď máme pocit, že pena sa už viac netvorí (po cca 20-30 min) do polievky pridáme soľ, korenie a zeleninu. Necháme variť na miernou ohni aspoň 2 hodiny.

Tagy: Polievka