Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Maslo - 70 g
Cukor - 150 g
Vajcia - 1 kus
Žĺtok - 1 ks
Kyslá smotana - 120 g
Múka - 145 g
Soľ - 0,5 lyžičky
prášok do pečiva - 1 lyžička
Karamel:
Cukor - 200 g
Citrónová šťava - 1 polievková lyžica
Maslo - 70 g
Smotana 33 % - 120 ml
Krém:
Smotana 33 % - 400 g
práškový cukor - 40 g
Mascarpone - 250g
žĺtky - 2 kusy
Postup:
Cukor zmiešame s maslom a rozotrieme do hladka. Pridajte jedno vajce a samostatný žĺtok. Pridáme kyslú smotanu, múku, soľ a prášok do pečiva. Všetky komponenty spojíme a hotové cesto vložíme do formy. Cesto pečieme 20 minút. 180 stupňoch. Do misky s hrubým dnom nasypte cukor. Počkáme, kým sa roztopí a nezhnedne. Pridajte citrónovú šťavu, aby ste zabránili kryštalizácii cukru. Pridajte maslo a hustú smotanu, všetko spolu premiešajte do hladka a odstráňte z tepla. Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka. Nie sú potrebné žiadne bielky, na krém sa používajú iba žĺtky. Vložte žĺtky do misky a pridajte práškový cukor. Šľahajte ich mixérom, kým nebudú nadýchané a svetlé. Šľaháme na vysokej rýchlosti niekoľko minút. Studenú smotanu nalejeme do inej misky. Tiež ich šľahajte mixérom, kým z nich nebude hustý krém. Do šľahačky pridáme mascarpone a žĺtky. Pomocou mixéra, ale na nízkej rýchlosti, všetko spolu rozmixujte do hladka. Lyžicou krásne a opatrne odrežeme vrch muffinu, vyložíme krémom. Pomocou polievkovej lyžice urobíme v smotane jamku a nalejeme do nej slaný karamel. Hotovo, bodka.