Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
3 šálka červenej šošovice
5 šálok vody
1 cibuľa
4 mrkvy
2 strúčiky cesnaku
2 plátky masla
1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
soľ
čierne korenie
čerstvá citrónová šťava na dochutenie (voliteľné)
pita chlieb
Postup:
Šošovicu dôkladne prepláchnite vo vode a nechajte ju namočenú počas niekoľkých minút. Potom ju opláchnite a vodu vylejte. V hrnci zohrejte maslo na strednom ohni a pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak. Orestujte ich dozlatista, asi 5 minút. Do hrnca pridáme červenú šošovicu a orestujeme ju spolu s ostatnými ingredienciami asi 2 minúty. Potom pridáme vodu, paradajkový pretlak. Dobre premiešame a privedieme k varu. Po dosiahnutí varu znížime teplotu a necháme polievku vrieť na miernom ohni po dobu približne 30 až 40 minút, kým šošovica nezmäkne. Keď je šošovica mäkká, použije sa mixér na rozmiešanie polievky, kým nezíska hladkú konzistenciu. Pridáme soľ a čierne korenie podľa chuti. Hotovú polievku môžeme priamo v tanieri dochutiť citrónovou šťavou.