Polievka: Pozdrav zo salaša

Polievka: Pozdrav zo salaša

Demikát.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

400 g bryndze
1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
2 zemiaky, nakrájané na kocky
1 liter zeleninového vývaru
200 ml smotany na šľahanie
2 lyžice masla
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Zdroj: TV JOJ

Postup:

V hrnci rozohrejte maslo a orestujte cibuľu, kým nebude sklovitá.

Pridanie zemiakov:

Pridajte nakrájané zemiaky do hrnca a orestujte ich spolu s cibuľou asi 5 minút, kým sa zemiaky nezačnú mierne opražiť.

Pridanie vývaru:

Zalejte zemiaky zeleninovým vývarom a nechajte všetko variť, kým sa zemiaky neuvaria (asi 15-20 minút). Pridanie bryndze: Po uvarení zemiakov pridajte do hrnca bryndzu a nechajte ju rozpustiť do polievky, občas miešajte, aby sa všetko dobre premiešalo. Dochutenie: Dochuťte polievku soľou a čiernym korením podľa chuti. Pridanie smotany. Pridajte smotanu na šľahanie a nechajte polievku zohriať, ale nevarte ju.

Tagy: Polievka