Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
400 g bryndze
1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
2 zemiaky, nakrájané na kocky
1 liter zeleninového vývaru
200 ml smotany na šľahanie
2 lyžice masla
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
V hrnci rozohrejte maslo a orestujte cibuľu, kým nebude sklovitá.
Pridanie zemiakov:
Pridajte nakrájané zemiaky do hrnca a orestujte ich spolu s cibuľou asi 5 minút, kým sa zemiaky nezačnú mierne opražiť.
Pridanie vývaru:
Zalejte zemiaky zeleninovým vývarom a nechajte všetko variť, kým sa zemiaky neuvaria (asi 15-20 minút). Pridanie bryndze: Po uvarení zemiakov pridajte do hrnca bryndzu a nechajte ju rozpustiť do polievky, občas miešajte, aby sa všetko dobre premiešalo. Dochutenie: Dochuťte polievku soľou a čiernym korením podľa chuti. Pridanie smotany. Pridajte smotanu na šľahanie a nechajte polievku zohriať, ale nevarte ju.