Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
2 veľké zemiaky (cca 500 g)
1 a 1/2 šálky hladkej múky
1 lyžica práškového cukru
1 vajce
štipka soli
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie
Postup:
Príprava zemiakov:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvarte v osolenej vode, kým nebudú mäkké. Vytvorenie cesta: Uvarené zemiaky rozmixujeme na hladkú kašu. Pridáme múku, práškový cukor, vajce a štipku soli a dôkladne premiešame, kým nezískame hladké cesto.
Formovanie praclíkov:
Cesto rozdelíme na menšie časti a z každej časti vytvarujeme tenké valčeky. Tieto valčeky tvarujeme do tvaru praclíkov. Vyprážanie: V hrnci zohrejeme olej na strednom ohni. Keď je olej dostatočne rozpálený, opatrne vkladáme praclíky do oleja a vyprážame ich, kým nezískajú zlatistú farbu zo všetkých strán. Po vyprážaní ich vyberieme a necháme odkvapkať na papierových utierkach.