Polievka: Spriatelená zelenina

Polievka: Spriatelená zelenina

Paradajková so zázvorom a mrkvou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

1 veľká cibuľa, nasekaná
2 strúčiky cesnaku, nasekané
1 lyžica olivového oleja
6 veľkých paradajok, očistených a nakrájaných na kúsky
2 stredné mrkvy, očistené a nakrájané na kúsky
1 kus čerstvého zázvoru (približne 2 cm), nasekaný na tenké plátky
4 šálky zeleninového vývaru
Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Čerstvé bylinky na ozdobenie (napríklad petržlen alebo koriander), nasekané

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Príprava základne:

Na stredne veľkej panvici rozohrej olivový olej. Pridaj nasekanú cibuľu a cesnak a orestuj ich, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatieť.

Pridanie zeleniny:

Pridaj nakrájané paradajky, mrkvu a zázvor do panvice. Orestuj ich spolu so cibuľou a cesnakom asi 5 minút, kým paradajky a mrkva nezmäknú.

Varenie polievky:

Pridaj zeleninový vývar do panvice a nechaj zmes prevrieť. Potom zníž teplotu a nechaj polievku vrieť na miernom ohni približne 15-20 minút, kým zelenina úplne nezmäkne a chuť sa prepojí. Mixovanie polievky: Použi mixér na rozmixovanie polievky na hladkú konzistenciu. Ak chceš mať polievku hladšiu, môžeš ju preliať cez jemné sito alebo cedník.

Dochutenie:

Dochuť polievku soľou a čiernym korením podľa chuti. Ak chceš, môžeš pridať ďalšie koreniny alebo bylinky podľa tvojich preferencií.

Tagy: Polievka