Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
• 2 mrkvy
• 2 zemiaky
• 1 cuketa
• 1 červená paprika
• 1 žltá paprika
• 1 červená cibuľa
• 4 strúčiky cesnaku
• 3 lyžice olivového oleja
• Soľ a čierne korenie podľa chuti
• 1 liter zeleninového vývaru
• 200 ml smotany na varenie (voliteľné)
• Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen, bazalka)
Postup:
Predhrievaj rúru. Predhrej rúru na 200 °C. Priprav zeleninu: Mrkvu, zemiaky, cuketu a papriky očisti a nakrájaj na menšie kúsky. Cibuľu nakrájaj na štvrtiny a cesnak nechaj v šupke. Pečenie zeleniny: Na plech na pečenie rozlož nakrájanú zeleninu a celé strúčiky cesnaku. Pokvapkaj olivovým olejom a posyp soľou a čiernym korením. Dobre premiešaj, aby bola zelenina rovnomerne pokrytá olejom a korením. Peč zeleninu: Vlož plech do predhriatej rúry a peč približne 30-40 minút, alebo kým zelenina nie je mäkká a jemne zhnednutá. Príprava polievky: Po upečení nechaj zeleninu trochu vychladnúť. Potom odstráň šupky z cesnaku. Vlož upečenú zeleninu do veľkého hrnca a pridaj zeleninový vývar. Rozmixovanie: Použi ponorný mixér a rozmixuj zeleninu s vývarom, kým nevznikne hladký krém. Ak nemáš ponorný mixér, môžeš použiť klasický mixér, ale budeš to musieť robiť po častiach. Dochutenie: Pridaj smotanu na varenie (ak používaš) a dobre premiešaj. Nechaj polievku chvíľu povariť na miernom ohni, aby sa všetky chute prepojili. Prípadne dochuť soľou a čiernym korením podľa chuti.