Polievka: Pečený záhon

Polievka: Pečený záhon

Zeleninový krém z pečenej zeleniny.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

• 2 mrkvy

• 2 zemiaky

• 1 cuketa

• 1 červená paprika

• 1 žltá paprika

• 1 červená cibuľa

• 4 strúčiky cesnaku

• 3 lyžice olivového oleja

• Soľ a čierne korenie podľa chuti

• 1 liter zeleninového vývaru

• 200 ml smotany na varenie (voliteľné)

• Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen, bazalka)

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Predhrievaj rúru. Predhrej rúru na 200 °C. Priprav zeleninu: Mrkvu, zemiaky, cuketu a papriky očisti a nakrájaj na menšie kúsky. Cibuľu nakrájaj na štvrtiny a cesnak nechaj v šupke. Pečenie zeleniny: Na plech na pečenie rozlož nakrájanú zeleninu a celé strúčiky cesnaku. Pokvapkaj olivovým olejom a posyp soľou a čiernym korením. Dobre premiešaj, aby bola zelenina rovnomerne pokrytá olejom a korením. Peč zeleninu: Vlož plech do predhriatej rúry a peč približne 30-40 minút, alebo kým zelenina nie je mäkká a jemne zhnednutá. Príprava polievky: Po upečení nechaj zeleninu trochu vychladnúť. Potom odstráň šupky z cesnaku. Vlož upečenú zeleninu do veľkého hrnca a pridaj zeleninový vývar. Rozmixovanie: Použi ponorný mixér a rozmixuj zeleninu s vývarom, kým nevznikne hladký krém. Ak nemáš ponorný mixér, môžeš použiť klasický mixér, ale budeš to musieť robiť po častiach. Dochutenie: Pridaj smotanu na varenie (ak používaš) a dobre premiešaj. Nechaj polievku chvíľu povariť na miernom ohni, aby sa všetky chute prepojili. Prípadne dochuť soľou a čiernym korením podľa chuti.

Tagy: Polievka