Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Na korpus:
• 150 g ovsených vločiek
• 50 g proteínového prášku (vanilkového alebo podľa chuti)
• 2 lyžice medu alebo javorového sirupu
• 50 g kokosového oleja (rozpusteného)
Na plnku:
• 500 g nízkotučného tvarohu
• 250 g gréckeho jogurtu
• 100 g proteínového prášku (vanilkového alebo podľa chuti)
• 2 vajcia
• 1 lyžica medu alebo iného sladidla podľa chuti
• 1 lyžička vanilkového extraktu
• 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup:
Príprava korpusu:
Predhrej rúru na 180 °C a priprav si tortovú formu (priemer cca 20 cm), ktorú vylož papierom na pečenie alebo jemne vymaž kokosovým olejom. V mixéri rozmixuj ovsené vločky na jemnú múku. Pridaj proteínový prášok, med a rozpustený kokosový olej. Všetko dobre premiešaj, kým nevznikne lepkavá zmes. Zmes natlač na dno pripravenej tortovej formy a vytvor rovnomernú vrstvu. Peč v predhriatej rúre približne 10 minút, kým nie je korpus mierne zlatistý. Potom nechaj vychladnúť.
Príprava plnky:
V mise zmiešaj tvaroh, grécky jogurt, proteínový prášok, vajcia, med, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Miešaj, kým nevznikne hladká zmes. Nalej plnku na predpečený korpus a rovnomerne rozotri.
Pečenie:
Peč v predhriatej rúre na 160 °C približne 45 - 50 minút, alebo kým sa stred cheesecakeu nezačne spevňovať. Stred môže byť trochu mäkký, ale okraje by mali byť pevné. Po upečení nechaj cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho vlož do chladničky aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc.