Predjedlo:   Trikolóra

Predjedlo: Trikolóra

Brusketa napolitana - paradajky, cesnak, mozzarella.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

• 4 plátky kvalitného pečiva (napr. ciabatta alebo bageta), nakrájané na hrubé plátky

• 2 veľké paradajky, nakrájané na tenké plátky

• 2 strúčiky cesnaku, olúpané a nakrájané na polovice

• 150 g mozzarelly, nakrájanej na tenké plátky

• Extra panenský olivový olej

• Čerstvá bazalka na ozdobu

• Soľ a čierne korenie podľa chuti

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Grilovanie pečiva: Rozohrejte gril alebo grilovaciu panvicu na stredné teplo. Položte plátky pečiva na gril a opečte ich z oboch strán, kým nebudú zlatisté a krásne krehké. Natrieť cesnakom: Hneď po vybratí pečiva z grilu, potrite každý plátok cesnakovou stranou. Týmto spôsobom sa do pečiva prenesie vôňa a chuť cesnaku. Montáž: Na každý plátok pečiva položte niekoľko plátok paradajok a mozzarelly. Posypte soľou a čiernym korením podľa chuti. Zakvapkajte olivovým olejom.

Tagy: Predjedlo