Dezert: Ružovučké PÍ

Dezert: Ružovučké PÍ

Profitelorky plnené jahodami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

• 1 šálka vody

• 1/2 šálky masla

• 1 štipka soli

• 1 šálka múky

• 4 veľké vajcia

• 1 šálka čerstvých jahôd, očistených a nakrájaných na kúsky

• 1 šálka šľahačky na šľahanie

• 2 lyžice cukru

• Čerstvé jahody na ozdobu (voliteľné)

• Práškový cukor na posypanie (voliteľné)

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Príprava cesta:

V hrnci na strednom ohni zohrejte vodu, maslo a soľ, a nechajte zmes prevrieť. Potom pridajte múku a miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto. Odstavte z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.

Pridanie vajec:

Postupne pridávajte vajcia do cesta, jeden po druhom, a miešajte do hladka.

Pečenie:

Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Na plech s papierom na pečenie vytvorte malé guličky cesta pomocou lyžice alebo vrecka na zdobenie. Pečte profitelorky asi 20-25 minút, kým nebudú nafúknuté a zlatisté.

Príprava plnky:

Po upečení vyberte profitelorky z rúry a nechajte ich úplne vychladnúť. V miske šľahajte šľahačku na šľahanie s cukrom, kým nevznikne tuhá smotana. Na každú profitelorku nanesiete trochu šľahačky a ozdobte nakrájanými jahodami.

Tagy: Dezert