Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
• 1 šálka vody
• 1/2 šálky masla
• 1 štipka soli
• 1 šálka múky
• 4 veľké vajcia
• 1 šálka čerstvých jahôd, očistených a nakrájaných na kúsky
• 1 šálka šľahačky na šľahanie
• 2 lyžice cukru
• Čerstvé jahody na ozdobu (voliteľné)
• Práškový cukor na posypanie (voliteľné)
Postup:
Príprava cesta:
V hrnci na strednom ohni zohrejte vodu, maslo a soľ, a nechajte zmes prevrieť. Potom pridajte múku a miešajte, kým sa nevytvorí hladké cesto. Odstavte z ohňa a nechajte trochu vychladnúť.
Pridanie vajec:
Postupne pridávajte vajcia do cesta, jeden po druhom, a miešajte do hladka.
Pečenie:
Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Na plech s papierom na pečenie vytvorte malé guličky cesta pomocou lyžice alebo vrecka na zdobenie. Pečte profitelorky asi 20-25 minút, kým nebudú nafúknuté a zlatisté.
Príprava plnky:
Po upečení vyberte profitelorky z rúry a nechajte ich úplne vychladnúť. V miske šľahajte šľahačku na šľahanie s cukrom, kým nevznikne tuhá smotana. Na každú profitelorku nanesiete trochu šľahačky a ozdobte nakrájanými jahodami.