predjedlo: Ekvádor

Predjedlo: Ekvádor

Bagety s praženicou a kurkumou + guacamole.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

• 2 bagety

• 200 g praženice

• 2 lyžice olivového oleja

• 1 lyžička kurkumy

• Soľ a čierne korenie podľa chuti

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Praženica: 

Rozpáľ panvicu na strednom ohni. Pridaj olivový olej a nechaj ho zohriať. Pridaj praženicu a kurkumu. Orestuj ich, kým praženica nezíska zlatistú farbu a kurkuma uvoľní svoju arómu. Dochuť soľou a čiernym korením podľa chuti. Odstav z ohňa a nech praženicu chvíľu vychladnúť. 

Bagety:

Bagety nakrájaj na tenké plátky. Každý plátok bagety premaž olivovým olejom. Na každý plátok nanes vrstvu praženice s kurkumou.

Servírovanie: 

Bagety s praženicou a kurkumou podávaj ešte teplé ako prílohu k guacamole.

Guacamole:

• 2 avokáda (zrelé)

• 1 malá cibuľa (nasekaná)

• 1 strúčik cesnaku (pretlačený)

• 1 rajčina (nasekaná)

• 1 limetka (šťava)

• Čerstvá korianderová vňať (nasekaná)

• Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup: 

Príprava avokáda:

Avokádo rozkroj na polovice a vyber z nich mäso. Rozdrv mäso vidličkou v miske. Zmiešanie guacamole:  Do rozmixovaného avokáda pridaj nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, nasekanú rajčinu, šťavu z limetky a nasekaný koriander. ◦ Dobre premiešaj a dochut soľou a čiernym korením podľa chuti.

Tagy: Predjedlo