Dezert: Aj Francúzi by sa zalizovali

Dezert: Aj Francúzi by sa zalizovali

Nepečený krémeš s lotusovou polevou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

3 balíky sušienok
0,5 l mlieko
1 ks vanilkový puding
1,5 PL hladkej múky
1 žĺtko
1 PL rumu
100 g masla
Práškový cukor
Lotus nátierka 
Šľahačková smotana
Stužovač šľahačky

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Z mlieka, pudingového prášku, hladkej múky a žĺtka si uvaríme puding. Tesne pred dovarením pridáme rum. Do ešte teplého  primiešame vyšľaháme bielko a necháme vychladnúť.100 g masla, 75g práškového cukru a 2PL lotusovej nátierky vyšľaháme dohladka a potom postupne primiešame vychladnutý puding, šľahačkovú smotanu, 3 PL práškového cukru,1 ks stužovač šľahačky vyšľaháme dohusta. Na dno formy si uložíme sušienky, na to dáme pudingovú hmotu, na to vyšľahanú šľahačku. Opäť poukladáme sušienky. Na vrch rozotrieme roztopenú lotosovú nátierku a posypeme ešte rozdrvenými sušienkami.

Tagy: Dezert