Polievka:  Také hrudky tu ešte neboli

Polievka: Také hrudky tu ešte neboli

Krém z jarnej zeleniny - zahustený hrudkovým tvarohom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Šalotka 300 g 
Cesnak 3 strúčiky 
Brokolica 1x
Zemiaky 300 g
Hrášok v konzerve 300 g
Pór 1 ks
Soľ
Korenie 
Cukor
Jablčný ocot 10 ml 
Olivový olej 100 ml
Tvaroh hrudkový 250 g
Smotana 33 % 250 ml 

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na oleji orestujeme šalotku, po chvíli pridáme pór. Pridám soľ, cukor a nechám skaramelizovať. Prilejem víno, ktoré nechám zredukovať. Zalejem vodou. Keď sú zemiaky polomäkké pridám brokolicu a varím do mäkka. Nakoniec pridám hrášok, ktorý varím 1 minútu pridám smotanu. Zvyšok pripravím tak, že hrášok a brokolicu uvarím 1 minútu v osolenej vode, tieto dve ingredencie nám slúžia na ozdobu. Následne všetko uvarené vložíme do mixéra a zmixujeme dohladka približne 3 minúty. Takto podávame do misiek spolu s hrudkami tvarohu.

Tagy: Polievka