Dezert: Dovolenkové halucinácie z Bučian

Dezert: Dovolenkové halucinácie z Bučian

Krémeš s mascarpone, s malinovým sorbetom a filo cestom na vrchu.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

500 g mascarpone 
250 g tvarohu odtučneného 
Struková vanilka 
100 g cukru 

Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a mame hotový krém. 

Malinový sorbet:

Cukor 500 g
Maliny mrazené 1 kg 
Voda

Necháme zvariť vo vode a následne uložíme do mrazu. 

Zdroj: TV JOJ

Slaný karamel:

200 g cukor 
50 g maslo 
225 g smotana 33 %
1,5 g soľ 
Keď sa schladí na 50 stupňov, pridáme 25 g čokolády tmavej.

500 ml Šľahačka 40% vyšľahaná
Filo cesto re
Cukor 30 g 
Maslo 50 g 

 Prekladáme cesto - 10 plátov - každý plat potrieme maslom a cukrom, dáme zapiecť do trúby na 8 minút, neskôr po vybratí polámeme. Na spodok misky dáme mascarpone krém, na to sorbet, slaný karamel, vyšľahanú šľahačku a polámané filo cesto. Posypeme práškovým cukrom.

Tagy: Dezert