Dezert: Prvá ovečka, druhá ovečka, tretia ovečka

Dezert: Prvá ovečka, druhá ovečka, tretia ovečka

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

bryndza

smotana

plátková želatína

kysla smotana

cukor múčka

hnedý cukor

marhule čerstvé

marhuľovica 

celý koriander

maslo

bilky

hladká múka

lyofilizované marhule  

ovocie

smotana

čerstvý špenát

čerstva mäta

olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Bryndzu vyšľaháme, smotanu vyšľaháme, z cukru urobíme karamel a želatínu nabobnanú rozohrejeme v troche smotany, všetko zmiešame a naplníme do formy, necháme zamraziť, kyslú smotanu dochutíme cukrom, na karamely orestujeme marhule, celý koriander, marhuľovicu, časť dáme zmraziť, časť zmixujeme a prepasírujeme. Z masla, cukru, bilkov a hladkej múky urobíme cesto a upečieme čipsy, zmrznutú časť marhúľ rozmixujeme so smotanou, urobíme zmrzlinu, špenát zahrejeme s mätou a olejom na 60 C, rozmixujeme a precedíme. 

Tagy: Dezert