Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Jahňacia rolka:
Jahňací chrbát 1 ks
Špenát 700 g
Cesnak 2 strúčiky
Jahňacia bránica 1 ks
Ligučekové pyré:
Ligurček 100 g
Mäta 20 g
Cuketa 3 ks
Soľ
Ratatouille:
Paradajka 3 ks
Cuketa 2 ks
Paprika 2 ks
Baklažán 2 ks
Pretlak 20 g
Cesnak 1 ks
Postup:
Na jahňací chrbát si očistime a brušnú časť si preklepeme tĺčikom, cesnak si speníme so špenátom na panvici, a keď sa nám špenát podusí, si ho presunieme na utierku, na ktorej ho dobre osušíme. Takto pripraveným špenátom naplníme jahňací chrbát a vyrolujem poriadne na tesno do jahňacej bránice, previažeme mäsiarskou šnúrkou a pečieme kým vnútorná teplota nedosiahne 57 C. Na ligurčekové pyré si očistíme cuketu od zelenej kože. tu si zatiaľ odložíme na stranu. ešte ju budeme potrebovať. Vnútro cukety si na slabom ohni zatestujem domäkka. aby sme znej vyvarili. čo najviacej šťavy a zostala nám len suchá hmota. Ligurček spolu s kožou cukety a mätou si zblanžírujeme domäkka a následne schladíme v miske s vodou a ľadom, takto pripravené bylinky rozmixujem dohladka s našou suchou cuketou a dochutíme citrónovú kôrou, šťavou a soľou. Na ratatouille si zeleninu nakrájame na malé kocky a každý jeden druh si separátne, zarestujeme do polomäkka na panvici spolu s troškou nastrúhaného cesnaku a všetko treba rýchlo schladiť. Nakoniec si zarestujeme pretlak v panvici, ktorý podlejeme troškou vody, aby nám nezhorel a nezhorkol, k nemu primiešame našu zeleninu a všetko spolu to v nádobe z dopredu pripraveným senom zaúdime tak, že zeleninu si dáme do malej misky, ktorú vložíme do veľkej nádoby, v ktorej máme pripravené seno alebo drevené piliny, ktoré po vložení misky zo zeleninou zapálime, cele to zatiahneme alobalom a necháme vzniknutým dymom zaúdiť. Pri servírovaní si jahňa nakrájame na plátky na tanier si dáme náš ratatouille, trošku ligurčekového pyré, jogurtu a do demiglace omáčky primiešame mladý hrášok.