![Dezert: Volajte 155](https://static1.joj.sk/html/assets/img-transparent.png)
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Flambovaný banán:
Banán 1 ks
Olej
Maslo 10 g
Rum 10 ml
Med 10 g
Vanilkový lusk 1 ks
Kokosová pena:
Kokosové mlieko 80 ml
Smotana 36 % 100 ml
Bánovecká nátierka 100 g
Mlieko 20 ml
Práškový cukor 10 g
Pečená biela čokoláda:
Biela čokoláda
Soľ
Granola:
Ovsené vločky 100 g
Strúhaný kokos 100 g
Pekánové orechy 100 g
Sójová omáčka 100 ml
Cukor 200 g
Postup:
Banán si na panvici zarestujeme z obidvoch strán, pridáme maslo a med, po spenení pooblievame banány touto horúcou zmesou a pridáme vanilku a prilejeme rum, ktorý zapálime. Kde sa alkohol odparí, skontrolujme banány, ako sú uvarené, ak sú na dotyk mäkké, rýchlo ich presunieme na studenú tácku a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Na kokosovú penu všetky ingrediencie dáme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Takto pripravenú zmes dáme do sifónovej fľaše a naplním fľašu jednou bombičkou NO2. Poriadne zatrasieme a máme hotovo. Na granolu zmiešame poriadne všetky ingrediencie a vysypeme ich na plech. Pečieme na 165 C 10 minút, následne vytiahneme z trúby poriadne premiešame, tento proces opakujme 6-7 krát - dokým nedosiahneme zlatohnedú farbu. Na pečenú bielu čokoládu vysypeme čokoládu na plech s cukrárenským silikónom a opakovane pečieme na 135 C každýkrát po vytiahnutí z rúry poriadne premiešame, aby nám neskryštalizoval. Cukor po asi 5 opakovaní dvihneme teplotu na 165 C a počkáme kým nám poriadne hmota stmavne. Plech vyklepeme, aby bola hmota dohladka rozprestretá a presunieme ho do mrazničky. Po stuhnutí čokoládu rozlámeme na kusy. Pri servírovaní dáme do misky nakrájaný banán posypeme granolou a zastrekneme kokosovou penou.