Dezert: Volajte 155

Dezert: Volajte 155

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Flambovaný banán:

Banán 1 ks

Olej

Maslo 10 g

Rum 10 ml

Med 10 g

Vanilkový lusk 1 ks

Kokosová pena:

Kokosové mlieko 80 ml

Smotana 36 % 100 ml

Bánovecká nátierka 100 g

Mlieko 20 ml

Práškový cukor 10 g

Pečená biela čokoláda:

Biela čokoláda

Soľ

Granola:

Ovsené vločky 100 g

Strúhaný kokos 100 g

Pekánové orechy 100 g

Sójová omáčka 100 ml

Cukor 200 g

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Banán si na panvici zarestujeme z obidvoch strán, pridáme maslo a med, po spenení pooblievame banány touto horúcou zmesou a pridáme vanilku a prilejeme rum, ktorý zapálime. Kde sa alkohol odparí, skontrolujme banány, ako sú uvarené, ak sú na dotyk mäkké, rýchlo ich presunieme na studenú tácku a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Na kokosovú penu všetky ingrediencie dáme do nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Takto pripravenú zmes dáme do sifónovej fľaše a naplním fľašu jednou bombičkou NO2. Poriadne zatrasieme a máme hotovo. Na granolu zmiešame poriadne všetky ingrediencie a vysypeme ich na plech. Pečieme na 165 C 10 minút, následne vytiahneme z trúby poriadne premiešame, tento proces opakujme 6-7 krát - dokým nedosiahneme zlatohnedú farbu. Na pečenú bielu čokoládu vysypeme čokoládu na plech s cukrárenským silikónom a opakovane pečieme na 135 C každýkrát po vytiahnutí z rúry poriadne premiešame, aby nám neskryštalizoval. Cukor po asi 5 opakovaní dvihneme teplotu na 165 C a počkáme kým nám poriadne hmota stmavne. Plech vyklepeme, aby bola hmota dohladka rozprestretá a presunieme ho do mrazničky. Po stuhnutí čokoládu rozlámeme na kusy. Pri servírovaní dáme do misky nakrájaný banán posypeme granolou a zastrekneme kokosovou penou.

Tagy: Dezert