Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Zemiaky
Smotana na šľahanie
Mlieko
Kôpor / alt. Petržlen
Parmezán
Maslo
Soľ
Postup:
Zemiaky očistíme a pokrájame na tenučké plátky. Hlbší pekáč vymastíme maslom a vrstvíme zemiaky, medzi ktoré lejeme šľ. smotanu s mliekom a parmezánom a posypeme kôprom. Posledná vrstva budú zemiaky. Pečieme na 180 stupňov 40 minút zakryté. Pred dopečením ešte posypeme parmezánom a odkryté ešte 10 min. Pečieme.
Bravčové plátky na hubách
Suroviny:
Plátky bravčového stehna alebo karé
Olej / bravčová masť
Hladkú múku
Soľ
Čierne korenie
Rasca
Šalotka
Horčica
Bujón
Šampiňóny
Postup:
Plátky naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany obalíme v múke, do ktorej sme pridali rascu. Prudko opečieme a odložíme do tepla. Nakrájame šalotku s speníme na tuku, kde sme opekali mäso, potom pridáme horčicu premiešame a prilejeme bujón, povaríme a ponorným mixérom rozmixujeme a späť tam pridáme opečené mäso a pridáme aj šampiňóny a povaríme asi 20 minút.