Hlavné jedlo: Ako chliev do lesa išiel

Hlavné jedlo: Ako chliev do lesa išiel

Gratinované zemiaky a bravčové plátky.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Zemiaky

Smotana na šľahanie

Mlieko

Kôpor / alt. Petržlen

Parmezán

Maslo

Soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zemiaky očistíme a pokrájame na tenučké plátky. Hlbší pekáč vymastíme maslom a vrstvíme zemiaky, medzi ktoré lejeme šľ. smotanu s mliekom a parmezánom a posypeme kôprom. Posledná vrstva budú zemiaky. Pečieme na 180 stupňov 40 minút zakryté. Pred dopečením ešte posypeme parmezánom a odkryté ešte 10 min. Pečieme.

Bravčové plátky na hubách

Suroviny:

Plátky bravčového stehna alebo karé

Olej / bravčová masť

Hladkú múku

Soľ

Čierne korenie

Rasca

Šalotka

Horčica

Bujón

Šampiňóny

Postup:

Plátky naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany obalíme v múke, do ktorej sme pridali rascu. Prudko opečieme a odložíme do tepla. Nakrájame šalotku s speníme na tuku, kde sme opekali mäso, potom pridáme horčicu premiešame a prilejeme bujón, povaríme a ponorným mixérom rozmixujeme a späť tam pridáme opečené mäso a pridáme aj šampiňóny a povaríme asi 20 minút.

Tagy: Jedlo