Dezert: Alergický šok

Dezert: Alergický šok

Piškótová roláda s malinami posypané orechmi.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

6 vajec

6 PL práškového cukru

6 PL hladkej múky

3 PL oleja(nemusí byť)

Prášok do pečiva

Citrónová kôra

Vanilkový cukor

Maslo

Krém:

2 ks mascarpone

Kondenzované mlieko

Šľahačková smotana

Maliny

Orechy na posypanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vyšľaháme bielky, postupne pridáme cukor počas šľahania. Žĺtky vmiešame postupne do snehu, pridáme aj vanilkový cukor a po jednej lyžičke postupne pridáme aj múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva. Plech vymastíme zľahka maslom, dáme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme pri 170 stupňoch 10 až 15 minút. Upečené cesto prikryjeme mokrou utierkou, prekrojíme, stiahneme papier na pečenie a plát v utierky stočíme. Po vychladnutí roládu naplníme krémom a malinami. Krém použijeme aj na vonkajšiu stranu rolády, ozdobíme zvyšnými malinami a posypeme mletými orechmi.

Krém:

Mascarpone Vyšľaháme s kondenzovaným mliekom, pridáme vyšľahanú šľahačku.

Tagy: Dezert