Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
450 g špenátového pretlaku (može byť aj mrazený) alebo 300 - 350 g cvikli
4 ks domáce vajíčka
250 g čerstvej bryndze (ideálne 100 % ovčia)
3 lyžice bieleho jogurtu
Medvedí cesnak
Jarná cibuľka
Soľ, korenie
Šalát, paradajky
Kváskový chlieb
Olivový olej
Postup:
Špenátový pretlak si pomaly rozmrazíme na panvici a mierne zohrejeme, tak aby sa odparovala prebytočná voda. Zohriaty pretlak necháme vychladnúť a dáme ho do misy. Pridáme žĺtka, strúčik na jemno pokrájaného alebo pretlačeného cesnaku, soľ a korenie. Z bielok si vyšľaháme sneh, ktorý primiešame do špenátovej zmesi 5. Na plech dáme papier na pečenie, vylejeme špenátové “cesto” a dáme zapiecť na 15 min pri teplote cca 180°C. Špenátové “cesto” vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho naplníme čerstvou bryndzou (ideálne 100 % ovčou). Do stredu môžeme ešte pridať čerstvú zeleninu, napr. jarnú cibuľku, prípadne cherry paradajky. Tiež môžeme bryndzu ochutiť mletou červenou paprikou.