Predjedlo:  Mikrobiomová bomba

Predjedlo: Mikrobiomová bomba

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

450 g špenátového pretlaku (može byť aj mrazený) alebo 300 - 350 g cvikli

4 ks domáce vajíčka

250 g čerstvej bryndze (ideálne 100 % ovčia)

3 lyžice bieleho jogurtu

Medvedí cesnak

Jarná cibuľka

Soľ, korenie

Šalát, paradajky

Kváskový chlieb

Olivový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Špenátový pretlak si pomaly rozmrazíme na panvici a mierne zohrejeme, tak aby sa odparovala prebytočná voda. Zohriaty pretlak necháme vychladnúť a dáme ho do misy. Pridáme žĺtka, strúčik na jemno pokrájaného alebo pretlačeného cesnaku, soľ a korenie. Z bielok si vyšľaháme sneh, ktorý primiešame do špenátovej zmesi 5. Na plech dáme papier na pečenie, vylejeme špenátové “cesto” a dáme zapiecť na 15 min pri teplote cca 180°C. Špenátové “cesto” vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho naplníme čerstvou bryndzou (ideálne 100 % ovčou). Do stredu môžeme ešte pridať čerstvú zeleninu, napr. jarnú cibuľku, prípadne cherry paradajky. Tiež môžeme bryndzu ochutiť mletou červenou paprikou.

Tagy: Predjedlo