Dezert: Pravý tukoláč

Dezert: Pravý tukoláč

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

200 g horkej čokolády (min 70 %) alebo pravého kakaa

75 - 100 g čerstvého masla (prípadne kokosový olej)

3 - 4 vajcia z voľného chovu

Bobuľovité ovocie (čerstvé alebo mrazené), napr. čučoriedky, ribezle, maliny a pod.

Trstinový cukor

Soľ

Malinová omáčka z malín

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Horkú čokoládu a maslo spolu pomaly roztopíme v horúcom kúpeli. V jednej mise si najprv zmiešame čokoládu so žĺtkami. Z bielok vyšľaháme sneh a vmiešame ho do zmesi. Pridáme bobuľovité ovocie. Celé cesto vylejeme na plech, ktorý môžeme vystlať papierom na pečenie. Necháme piecť cca 15 min na 180 °C. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

Tagy: Dezert